Boekenweek 2017

Boeije Jansen geeft tips voor de Boekenweek

 

 

Verboden vruchten en de lust van het tekenen

Joost Pollmann (Haarlem 1957) is opgeleid als vertaler en als journalist.
Hij is creatief directeur van de stripdagen Haarlem en organisator van talrijke tentoonstellingen in binnen en buitenland.
Onlangs verscheen van hem De stripprofessor, waarin hij zijn ongebreidelde kennis en enthousiasme voor de kunst van het tekenen in vijftig colleges, leerzaam voor de leek en onderhoudend voor de liefhebber, heeft opgetekend. Voor de Volkskrant schrijft hij schitterende stukken waar de vakkennis en het enthousiasme vanaf spat.
In de Boekenweek is er bij Boekhandel Lovink een mini-tentoonstelling te bezichtigen in het kader van het thema 'verboden vruchten.' Paul van der Steen en Jan M. Verburg, wiens werken eerder gezamenlijk te zien waren in Het Stadshuus, tonen ditmaal hun ‘verboden vruchten’ in een daarvoor speciaal ingericht kamertje in de boekhandel.
Joost Pollmann komt vrijdag 31 maart naar de boekhandel. Hij laat zijn licht schijnen op hun werk en vertelt over de kunst van het tekenen in het algemeen. Dat doet hij aanstekelijk en met verve. Leest u maar vast De stripprofessor.


 

 

Thomas Verbogt over Verboden vruchten

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend. Inmiddels behoort hij al een paar jaar tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus wijlen Pieter Steinz van NRC Handelsblad. 
Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Zijn laatste roman Als de winter voorbij is belandde op de shortlist van De Libris Literatuur Prijs 2016 en oogstte vele lovende kritieken.

Op zondag 26 maart komt Thomas Verbogt in de boekhandel vertellen over het thema ‘verboden vruchten.’ Uiteraard zal ook zijn eigen werk aan bod komen. Na afloop is er een informele nazit. De middag wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Lochem.